Verlaging btw bouw

Van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014 kunnen architecten, aannemers, klusbedrijven en soortgelijke ondernemers het verlaagde tarief hanteren. Het tarief van 6% is van toepassing op alle renovatie- en herstelwerkzaamheden in en aan een woning.

Hieronder wordt verstaan: het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van de woning en de aanleg en onderhoud van de tuin. Het verlaagde  tarief geldt hier voor de arbeidskosten en niet voor de gebruikte materialen. Als renovatie- en herstelwerkzaamheden in onderaanneming worden verricht, is het verlaagde tarief zowel in de relatie hoofdaannemeropdrachtgever als in de relatie hoofdaannemer-onderaannemer van toepassing. Dit kan alleen als de dienst wordt afgerond voor 1 maart 2014. In tegenstelling tot de eerdere btw-verlaging in 2010-2011 valt dit keer ook het aanleggen en onderhouden van tuinen onder de verlaging.

over Joolsdesign

quotesJoolsdesign maakt een interieurontwerp voor uw woning, kantoor, school, kantine of bedrijf. Elke opdracht is voor ons een uitdaging, van klein tot groot! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Jolanda de Boon