• Home
  • Laatste projecten

Verbouwing jaren 30 woning Utrecht

BINNENHUISARCHITECT VERBOUWING JAREN 30 WONING UTRECHT

Binnenhuisarchitect Jolanda de Boon is gevraagd door de bewoners van een jaren 30 woning in Utrecht om een interieurontwerp te maken voor hun verbouwing. Ze wilden graag een uitbouw van vier meter met een ruime leefkeuken met keukeneiland. De authentieke jaren 30 elementen, zoals en suite deuren, moesten gecombineerd worden met moderne elementen.

RESULTAAT VERBOUWING

Binnenhuisarchitect Jolanda de Boon liet in haar ontwerp, aan de hand van 3D visualisaties, zien wat de mogelijkheden waren van een aanbouw. Door de ruime aanbouw kon een grote leefkeuken worden gecreëerd. Echter waren deze twee ruimtes door de grote uitbouw niet meer in verhouding. In het interieurontwerp is daarom voorgesteld om de en suite deuren te verplaatsen richting de keuken, zodat een ruimere woonkamer ontstond. In de leefkeuken is een groot keukeneiland gekomen en door creatief om te gaan met de ruimte is er zelfs ruimte ontstaan voor een praktische bergkast met dezelfde authentieke deuren als de en suite deuren. De nieuwe gevel bestaat uit een pui met authentieke glas in lood en ramen die doorlopen tot de grond waardoor er een optimale hoeveelheid licht de keuken binnenkomt. Op de vloer ligt een houten visgraatvloer.

BINNENHUISARCHITECT VOOR UW WONING?

Wilt u naar aanleiding van deze referentie weten wat de Joolsdesign voor de verbouwing van uw woning kan betekenen? Neem dan contact op voor het maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Interieurontwerp kantoor Bunschoten

INTERIEURARCHITECT KANTOORONTWERP

Interieurarchitect Jolanda de Boon heeft opdracht gekregen van Acatris uit Bunschoten voor het maken van een interieurontwerp voor hun kantoorpand.

Acatris is dat een bedrijf dat poeders produceert voor de voedingsmiddelenindustrie. Het pand is gevestigd op het industrieterrein van Bunschoten. In eerste instantie werd gedacht aan alleen een kleuradvies, maar het kantoorpand was eigenlijk toe aan een flinke renovatie en moderniseringsslag. Na het eerste gesprek met de interieurarchitect werd de opdracht dan ook flink uitgebreid en kon een interieurontwerp gemaakt worden voor twee verdiepingen.  

INTERIEURONTWERP KANTOOR RESULTAAT

Belangrijkste onderwerpen die de interieurarchitect heeft gehanteerd in het interieurontwerp voor dit kantoorpand: lichter, moderner, frisser en opener. Dat begint al bij de voordeur waar de pui in het portaal is aangepast. Binnen in de ontvangstruimte oogt het frisser door het kleurgebruik en materiaalkeuze. Ook heeft het gehele pand een nieuwe nieuwe vloer gekregen, een nieuw systeemplafond, andere verlichting en krijgt het pand een eigen identiteit door toepassing van belettering binnen en buiten. De trap en vloer zijn bekleed met pvc in houtstructuur en er is gekozen voor een frisse witkleur op de muren, deuren en onderzijde van de trap. Een strakke wandkast op maat met greeploze deuren is een belangrijk onderdeel van het interieurontwerp geworden. Hierin zijn de pantry, meterkast en garderobekast in verwerkt. De toiletruimte is vervangen en gemoderniseerd en is er een extra toilet bijgeplaatst.

INTERIEURONTWERP VOOR UW KANTOOR?

Wilt u naar aanleiding van deze referentie weten wat Joolsdesign interieurarchitect voor uw kantoor kan betekenen? Neem dan contact op voor het maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Interieurontwerp medewerkersruimte Albert Heijn gerealiseerd

Onlangs is het interieurontwerp voor de medewerkersruimte en kantine van de Albert Heijn in Winsum (Groningen) gerealiseerd. Van een rommelige ruimte naar een overzichtelijke, frisse en moderne kantine. Helemaal passend bij de, met name, jongeren die hier werken. Kijk voor meer foto's hier

Interieurontwerp leefkeuken boerderij

BINNENHUISARCHITECT VERBOUWING WOONBOERDERIJ

Binnenhuisarchitect Jolanda de Boon is gevraagd door de bewoners uit Tienhoven in Utrecht, om van hun gedateerde 100 jaar oude boerderij, een droomhuis te maken. Ze willen de verbouwing graag beginnen met een ontwerp voor een leefkeuken. Deze ruimte is nu nog een stal en zal geheel gerenoveerd en bouwkundig aangepast moeten worden zodat deze bewoonkamer kan worden gemaakt. De binnenhuisarchitect zal voor deze verbouwing ook een ontwerp moeten maken voor de gevels, die nog bestaan uit een grote garagedeur en wat kleine raampjes. Meer licht is dan ook wenselijk. Het ontwerp voor de leefkeuken zal moeten passen bij de stijl van de woning, modern en landelijk. Er moet een vaste trap komen naar de eerste verdieping, waar op termijn de badkamer gaat komen. Een wens is ook een hal waar je eerst binnen komt.

LEEFKEUKEN ONTWERP RESULTAAT

De ruimte is erg groot. Om meer intimiteit te krijgen is de ruimte opgedeeld in de woonkeuken, hal en bijkeuken. Vanuit het grote keukeneiland geven de oude staldeuren rechtstreeks toegang tot deze bijkeuken. De garagedeur heeft plaatsgemaakt voor twee grote openslaande deuren, waardoor er veel licht de ruimte binnen komt. De losstaande trap is vervangen door een mooie eikenhouten trap. Deze trap is een geheel met de ruimte geworden en heeft toegang tot de eerste verdieping en de rest van de iets hoger gelegen kamers in de woning. Op de vloer ligt een cementdekvloer dat helemaal past bij de sfeer van de woning. De keuken is gestyled met grote plantenpotten in koper, die de moderne, landelijke woonkeuken helemaal afmaken.

WILT U OOK EEN ONTWERP VOOR EEN LEEFKEUKEN VOOR UW WONING VAN BINNENHUISARCHITECT?

Wilt u naar aanleiding van deze referentie weten wat Joolsdesign voor uw verbouwing kan betekenen? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Interieurontwerp basisschool Houten gerealiseerd

Onlangs is het interieurontwerp voor basisschool De Stek in Houten gerealiseerd. Met relatief weinig budget is het maximale bereikt. Frisser, meer eenheid en toegankelijker. Directeuren tevreden maar ook veel positieve reacties van ouders. Foto's staan inmiddels op mijn portfolio. Kijk voor de foto's hier

Voor en na Facebook

over Joolsdesign

quotesJoolsdesign maakt een interieurontwerp voor uw woning, kantoor, school, kantine of bedrijf. Elke opdracht is voor ons een uitdaging, van klein tot groot! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Jolanda de Boon