Skip to main content

Ontwerp voor interieur woning Utrecht

Architect ontwerp voor Interieur woning Utrecht

Wij kregen als architect de vraag om het interieur van een woning in IJsselstein in Utrecht te ontwerpen. De wens was om in deze woning aan het water, meer verbinding met de buitenomgeving te creëren. Daarnaast was de woning aan de voorzijde vrij smal en had de woning een hoogteverschil en moest hier op een goede manier een prettige indeling voor worden bedacht.

De grote wens van de bewoners was meer verbinding te krijgen tussen binnen en buiten. De interieur architect uit Utrecht heeft deze behoefte slim aangepakt door een schiereiland te verwerken met als verlengstuk een ruime eettafel. Deze strategische keuze heeft niet alleen geleid tot een optimale benutting van de beschikbare ruimte, maar heeft er ook voor gezorgd dat de ruimte groter lijkt. Bovendien is een deel van de apparatenkast verwerkt in de muur van de achterliggende gang, wat resulteerde in een ruimtelijker keukenontwerp.

Architect maakt ontwerp interieur woning Utrecht
Architect maakt ontwerp interieur woning Utrecht

Maatwerkoplossingen voor meer ruimtelijkheid

Het ontwerp bevat subtiele maar effectieve elementen die de ruimte visueel vergroten en naadloze overgangen creëren. Een op maat gemaakte wandkast, die zich uitstrekt van de keuken naar de woonkamer, fungeert als een verbindingspunt tussen de twee ruimtes. In deze functionele kast is ook een eigentijdse gashaard verwerkt, die niet alleen warmte en sfeer toevoegt, maar ook een architectonisch element wordt. De lichtgrijze gietvloer strekt zich uit over de trap, waardoor een gevoel van continuïteit ontstaat en de woning aanzienlijk ruimer lijkt dan voorheen.

Architect maakt ontwerp interieur woning Utrecht

Unieke Maatwerkoplossingen voor een Modern en Licht Interieur

In dit interieurontwerp zijn veel maatwerkoplossingen toegepast. Een op maat gemaakte schuifdeur naar de gang bespaart kostbare ruimte en biedt tegelijkertijd een prettige toegang. Het interieur van de keuken, is zodanig verwerkt in het ontwerp, dat het de ruimtelijkheid versterkt. De combinatie van een gietvloer en notenhout voegt warmte en karakter toe aan het moderne en lichte interieur, waarbij elke vierkante meter slim is benut.

Architect maakt ontwerp interieur woning Utrecht

Wij realiseren jouw unieke woonbeleving

Ben jij geïnspireerd geraakt door de verbinding tussen interieurarchitectuur en functionaliteit in deze woning in Utrecht?  Wil je jouw eigen woonomgeving ook transformeren met doordacht ontwerp en maatwerkoplossingen? Wij gaan graag met jou in gesprek om jouw wensen door te nemen. Neem gerust contact met ons op. Of bekijk foto's van onze andere gerealiseerde interieurprojecten.

Ontwerp en realisatie door onze architect

Wij maken een ontwerp voor jouw woning in Utrecht

Wil jij ook jij ook een inspirerend interieur wilt van onze architect in Utrecht? Of het nu gaat om een woning, werkomgeving of school: wij staan klaar om jouw wensen en identiteit te vertalen naar een uniek interieurontwerp. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.