Woonbeurs 2013

Van dinsdag 1 oktober tot en met zondag 6 oktober was het weer zo ver: de Woonbeurs in Amsterdam! Zes dagen lang was de RAI een plek voor iedereen die bezig is met huis en interieur. Natuurlijk was Joolsdesign erbij om een goed beeld te krijgen van de laatste interieurtrends. De beurs was verdeeld over drie grote hallen met ieder een eigen thema, zoals bouw & verbouw en design.

Het is moeilijk om een goede samenvatting van een beurs te geven. Het leek me dit keer daarom leuk om mijn verhaal op te splitsen in drie blogs: sfeerbeelden, trends en bijzondere ontwerpenIn mijn eerste blog geef ik sfeerbeelden weer van toonaangevende paviljoens. Wie waren er op de Woonbeurs en wat wordt de toonzetting van het komende seizoen.

Paviljoen VT Wonen 

Het paviljoen van VT Wonen was opgebouw tot een enorme barn.  In deze barn was een stijlenmix te zien van industrieel en landelijk wonen met veel vintage producten. Warm, puur en natuurlijk. Meubels, verlichting en accessoires kwamen vooral uit de eigen VT Wonen collectie

Paviljoen VT Wonen Woonbeurs 2013

Paviljoen VT Wonen Woonbeurs 2013

Paviljoen VT Wonen Woonbeurs 2013 

Paviljoen 101 Woonideeën

Het huis van 101 Woonideeën had een heel andere stijl: kleurrijk en eclectisch. Met kleuren van zachte pastels tot felgeel en etnische verzamelingen. Bovendien zie je duidelijk dat de interieurtrend van nu geïnspireerd is op de jaren 50.

Paviljoen 101 Woonideeën Woonbeurs 2013

Paviljoen 101 Woonideeën Woonbeurs 2013

Woonbeurs Eigen Huis & Interieur

In het paviljoen van Eigen Huis & Interieur is veel gebruik gemaakt van robuuste materialen als staal en steen, maar ook glas, transparante stoffen en lichte houtsoorten komen hierin terug. Ook in dit paviljoen veel verwijzingen naar de jaren 50, zoals de geometrische vormen, kleuren (geel komt veel terug) en heel veel planten.

Paviljoen Eigen Huis & Interieur Woonbeurs 2013

Paviljoen Eigen Huis & Interieur Woonbeurs 2013

Paviljoen Eigen Huis & Interieur Woonbeurs 2013

Dit was een beknopte weergave van de paviljoens van drie woonbladen. In mijn volgende blog over de Woonbeurs geef ik een top 5 weer van de interieurtrends van dit seizoen. Houdt dit blog dus in de gaten!

Wil je weten wanneer een nieuw blog wordt gepubliceerd? Vind Joolsdesign dan leuk op Facebook of volg Joolsdesign op Bloglovin'.

Follow on Bloglovin

 

 

 

over Joolsdesign

quotesJoolsdesign maakt een interieurontwerp voor uw woning, kantoor, school, kantine of bedrijf. Elke opdracht is voor ons een uitdaging, van klein tot groot! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Jolanda de Boon