Top 5 interieurtrends Woonbeurs

Vandaag het vervolg op mijn blog over de Woonbeurs die vorige week plaatsvond in de RAI. Wat was er veel moois te zien! In mijn vorige blog heb ik vooral sfeerbeelden laten zien, hieronder een top 5 met interieurtrends.

Interieurtrend 1: kleur

Kleur komt overal terug, in zowel meubels, verlichting als accessoires. Veel geel, maar ook warme herfstkleuren als oranje en rood. Waren voorheen meubels en verlichting vooral neutraal van kleur, nu springen ze eruit!

Gedeelde stand van Co van der Horst en Leolux

Dat zie je goed terug in deze gedeelde stand van meubelwinkel Co van der Horst en Leolux. Veel meubels en stoffen uit de nieuwe collectie zijn geïnspireerd op de jaren 50.

Interieurtrend vintage krukken met gekleurde poten van Rootsmann

Ook deze vintage krukken met gekleurde poten passen helemaal in deze trend. De krukken zijn van Rootsmann. Rootsmann maakt bijzondere vintage meubels en lampen met een eigen verhaal.

Prachtig gekleurde kussens van Kus-sen

Van deze prachtig gekleurde kussens zijn er geen twee hetzelfde. Deze kussen van Kus-sen worden gemaakt van restanten hoge kwaliteitsstof van gerenommeerde meubelmerken.

Vrolijke papieren lampen van Studio Snowpuppe

Hip zijn deze kleurige lampen van Studio Snowpuppe. Deze vrolijke lampen zijn van papier gemaakt en met de hand gevouwen. Het papier van de lampen maakt het koude licht van spaarlampen zelfs warm en gezellig. 

Interieurtrend 2: transparante vazen en potten

Overal zie je ze terug: transparante glazen flesjes, vaasjes en potjes in verschillende kleuren en maten. Vaak ook met een paar takken of bloemen erin. Hieronder een aantal voorbeelden:

Transparante vazen en potten

Basiclabel verkoopt naast meubels en verlichting ook veel accessoires. Deze vaasjes hebben ze in allerlei kleuren en maten. 

Transparante vaasjes van FEST

Het jonge Amsterdamse bedrijf FEST heeft naast meubels en verlichting ook accessoires in de collectie, zoals deze leuke kleurige vaasjes in verschillende maten. Hun doel is mooie producten verkopen tegen een redelijke prijs. 

Trendy vaasjes Leen Bakker i.s.m. 101 Woonideeën

Leuk om ook Leen Bakker te zien op de Woonbeurs. In samenwerking met het woonblad 101 Woonideeën verkopen ze stoere en betaalbare woonaccessoires. In deze tijden van crisis natuurlijk een grote plus. Ook ontbreken hier de trendy vaasjes niet.

Interieurtrend 3: lampbollen met gekleurd snoer

Leuke trend op het gebied van verlichting zijn de lampen die je zelf kunt samenstellen. Je kiest een fitting, kleur snoer, lamp en eventueel extra's. Ook leuk om deze lampen in verschillende afmetingen en kleur snoeren bij elkaar te hangen.

Lampbollen met gekleurd snoer

Designshop Flinders heeft ze in de collectie, maar ook o.a. Lichtlab en The Frozen Fountain. 

Interieurtrend 4: haakwerk

Ook het haakwerk komt nog steeds terug in het interieur. Zowel in vloerkleden en kussens als in lampenkapjes.

Gehaakte bollampen Monsieur Tricot

Het Antwerpse bedrijf Monsieur Tricot verkoopt deze prachtig gehaakte lichtbollen. 

Gehaakte lampenkappen van Dutch Dilight

Deze handgemaakte lampen zijn van Dutch Dilight

Interieurtrend 5: veel groen

Planten nieuwe interieurtrend

De laatste trend maar zeker geen onbelangrijke: planten. Een echte musthave dit seizoen zijn de cactussen. Je ziet ze overal. Maar naast cactussen doen andere planten het ook heel goed. 

Dit was een top 5 met interieurtrends gesignaleerd op de Woonbeurs. In mijn volgende blog over de Woonbeurs laat ik een aantal bijzondere ontwerpen zien. Houd dit blog dus goed in de gaten!

Wil je weten wanneer een nieuw blog wordt gepubliceerd? Vind Joolsdesign dan leuk op Facebook of volg Joolsdesign op Bloglovin'.

Follow on Bloglovin

 

over Joolsdesign

quotesJoolsdesign maakt een interieurontwerp voor uw woning, kantoor, school, kantine of bedrijf. Elke opdracht is voor ons een uitdaging, van klein tot groot! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Jolanda de Boon