Scandinavisch design is hot

Scandinavisch design

Scandinavisch design is in en ik vind het prachtig! Maar wat is Scandinavisch design? Producten van Scandinavisch design zijn simpel, ingetogen en functioneel. Ook wordt er bij Scandinavisch design vaak gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en tinten, gecombineerd met felle kleuren. Producten van hout worden vaak met een lichte olie afgewerkt.

En niet geheel onbelangrijk: over het algemeen is Scandinavisch design heel betaalbaar. De Scandinavische merken willen toegang bieden tot de designwereld voor mensen die geen groot budget hebben en wel mooie spullen willen. Een aantal topmerken zijn Hay, Ferm Living, Normann Copenhagen, Muuto en Gubi. Vandaag zal ik dieper ingaan op het designmerk Ferm Living.

Ferm Living

Ferm Living komt uit Denemarken. De collectie bestaat ondermeer uit kleurrijke kussens, plaids, behang en andere woonaccessoires met leuke prints. Ook is aan de kinderen gedacht met een aparte collectie voor kinderen. Hun stijl bouwt voort op traditionale Scandinavische ontwerpen. De grafische vormen hebben een retro look maar omdat ze zeer onderscheidend zijn, krijgt het een eigentijds karakter. Afgelopen herfst is Ferm Living met de nieuwe collectie 'More' op de markt gekomen met nog meer grafische designs, geometrische patronen en nog meer gebruik van natuurlijke materialen, koper, hout en papier.

Hieronder een greep uit hun collectie:

Ferm Living, Scandinavisch Design

Ferm Living, Scandinavisch Design

Ferm Living, Scandinavisch Design

Ferm Living, Scandinavisch Design

Ferm Living, Scandinavisch Design

Ferm Living, Scandinavisch Design

Ferm Living, Scandinavisch Design

Op Ferm Living kun je zien waar deze producten in Nederland verkrijgbaar zijn.  

Ben je geïnspireerd geraakt door dit Deense merk en ben je voor je eigen woning ook op zoek naar mooie accessoires maar weet je niet waar je moet beginnen? Misschien kan ik iets voor je betekenen? Een kennismakingsgesprek is gratis! Bel of mail me!


Wil je weten wanneer een nieuw blog wordt gepubliceerd? Vind Joolsdesign dan leuk op Facebook of volg Joolsdesign op Bloglovin'.

over Joolsdesign

quotesJoolsdesign maakt een interieurontwerp voor uw woning, kantoor, school, kantine of bedrijf. Elke opdracht is voor ons een uitdaging, van klein tot groot! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Jolanda de Boon