Skip to main content

Schoolinrichting De Stek


Opdrachtgever
Locatie
Jaar
Opdracht

Basisschool De Stek
Houten (Utrecht)
2016
Interieurontwerp, restyling, schoolinrichting

Joolsdesign heeft opdracht gekregen een nieuwe schoolinrichting van basisschool De Stek in Houten. Deze school bestond 15 jaar en was enorm gegroeid in de loop der jaren.

Binnenhuisarchitect heeft ontwerp gemaakt voor de restyling van school in Houten.
Interieurarchitect kantoor Houten (Utrecht)

Willen jullie ook een nieuwe schoolinrichting?

Wij helpen je graag.

Wensen schoolinrichting


De ontvangstruimte bestaat uit een centrale hal met een podium en daaromheen klaslokalen. Het podium wordt veel gebruikt voor optredens. Maar de kinderen gebruiken deze ruimte ook om te werken. Bovendien is deze hal de eerste ruimte die ouders zien bij binnenkomst en zou dus het visitekaartje moeten zijn van de school. Door de snelle groei zijn er de afgelopen jaren ad hoc aanpassingen gedaan om meer ruimte te creëren. Daardoor mist er nu eenheid. Bovendien is de inrichting gedateerd en verouderd. De opdracht was om een interieurontwerp te maken passend bij deze tijd, met een frissere uitstraling en rekening houdend met het beperkte budget.

Interieur architect heeft ontwerp gemaakt voor de restyling van school in Utrecht

Joolsdesign heeft een fris en eigentijds ontwerp gemaakt. Door de restyling is het podium de eyecatcher geworden van de ruimte. Het podium heeft een grote trap gekregen in de punt, waardoor kinderen aan alle kanten het podium kunnen betreden. De blik wordt daarnaast onmiddellijk gericht op de grote fotowand. De kinderen op de foto zitten op de Stek en de foto is gemaakt in de wijk waar ook de school staat.

De taartpunt van het podium wordt benadrukt doordat in het achterste deel het marmoleum is vervangen in een frisse groene kleur. De gedateerde bestaande marmoleumvloer valt hierdoor minder op. Om de klaslokalen ook meer te betrekken bij het podium, zijn deze ook geschilderd in een kleur. Verder zijn er aanpassingen gedaan aan het plafond en is de verlichting vervangen.

Binnenhuisarchitect Joolsdesign heeft een ontwerp gemaakt voor de restyling van school in Houten (Utrecht)
Architect interieur school

Het resultaat van deze nieuwe schoolinrichting is dat het een fijne en representatieve ontvangstruimte is geworden en een prettige plek voor kinderen om te spelen en te werken. 

Wij werkten al voor

Interieurontwerp Acatris

Zullen we kennismaken?