Skip to main content

Kleurrijke en industriële kantoorinrichting


Opdrachtgever
Locatie
Jaar
Opdracht

De Kindertelefoon
Hoofdkantoor in Utrecht
2018
Interieurontwerp, kantoorinrichting 

Al meer dan 40 jaar praat De Kindertelefoon met kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar. Vanuit 7 locaties en met meer dan 650 vrijwilligers bieden ze via de chat en telefoon een luisterend oor voor elke vraag en helpen ze kinderen verder.

Het hoofdkantoor van De Kindertelefoon zit in Utrecht. Ze gingen verhuizen van een jaren 30 pand in het midden van het centrum van Utrecht naar een sfeerloos kantoorpand aan de rand van Utrecht. Om het interieur toch een eigentijds, kleurrijk en sfeervol karakter te geven, mocht Joolsdesign een interieurontwerp maken. 

Binnenhuisarchitect kantoorinrichting  van De Kindertelefoon in Utrecht
Interieurarchitect kantoorinrichting voor de Kindertelefoon in Utrecht

Ga jij ook verbouwen en kunnen wij jou helpen met het maken van een interieurontwerp?

Wensen kantoorinrichting


De ruimtes moesten geschikt zijn om te werken, vergaderen, borrelen en lunchen. Een belangrijke ruimte wordt in gebruik genomen door de vrijwilligers die met kinderen vertrouwelijke telefonische gesprekken voeren. Zij moesten zich dan ook echt thuis voelen en mochten hun wensen kenbaar maken voor de nieuwe kantoorinrichting.

Een sfeervolle ontvangstruimte van de kantoorinrichting van het kantoor van De Kindertelefoon in Utrecht.

Als sfeer is er bij de kantoorinrichting voor dit kantoor in Utrecht gekozen om het interieur een industriële, huiselijke uitstraling te geven en dit te combineren met de kleuren van hun huisstijl. Er zijn overlegplekken gecreëerd in de gang met een hoge tafel en een lage vergadertafel. Bij binnenkomst krijg je meteen het gevoel een huiskamer binnen te zijn gelopen, door het huiselijke meubilair. De geschiedenis van De Kindertelefoon is zichtbaar door de oude posters die bij binnenkomst op de wand zijn gehangen. Het eindresultaat is dat het pand een herkenbare uitstraling heeft van De Kindertelefoon en dat het zakelijke kantoor niet meer terug te zien is. Medewerkers, vrijwilligers en bezoekers voelen zich hier meteen thuis. 

De kantoorinrichting is industrieel en sfeervol in het ontwerp van het kantoor van De Kindertelefoon in Utrecht.
De gang wordt optimaal benut en wordt in het ontwerp in gebruik genomen als vergaderruimte in het kantoor voor de Kindertelefoon in Utrecht.

Aan de raamzijde bevinden zich elektrisch verstelbare bureaus, met akoestische tussenwandjes. Op de vloer ligt hier tapijt.

De binnenhuisarchitect heeft een interieurontwerp gemaakt voor een van de kantoren van De Kindertelefoon in Utrecht

De ontvangstruimte is tevens een overlegruimte. Hier kunnen mensen worden ontvangen, maar er kunnen ook borrels worden gegeven of brainstormsessies worden gehouden. De look and feel past echt bij de stijl van De Kindertelefoon. Industrieel maar ook kleurrijk en fris.

de interieur architect heeft een interieurontwerp gemaakt voor het hoofd kantoor van De Kindertelefoon in Utrecht.

De vrijwilligersruimte. Vrijwilligers kunnen hier ontspannen, overleggen en lunchen.

Het interieurontwerp van de lunchruimte voor het kantoor van De Kindertelefoon in Utrecht.

Wij werkten al voor

Interieurontwerp Acatris

Zullen we kennismaken?