Meerwaarde interieurarchitect

WAT IS EEN INTERIEURARCHITECT?

Een interieurarchitect is een beschermd beroep. Een interieurarchitect mag zich alleen zo noemen na het volgen van de HBO opleiding Interieurarchitectuur en als je ingeschreven staat in het Architectenregister. Wanneer je deze opleiding niet hebt gedaan mag je jezelf wel binnenhuisarchitect noemen. Oprichtster Jolanda de Boon van Joolsdesign Interieurontwerp is interieurarchitect. Een interieurarchitect heeft naast creatieve vaardigheden ook de benodigde bouwkundige en technische kennis.

WANNEER INTERIEURARCHITECT INSCHAKELEN?

  • Wanneer u het idee hebt dat er veel meer met uw huis of bedrijf kan dan u voor mogelijk houdt.
  • Wanneer u gaat bouwen, verbouwen, verhuizen, renoveren, een nieuw kantoor huurt, een winkel of restaurant wilt beginnen of bijvoorbeeld de functionaliteit van een bepaalde ruimte wilt verbeteren.
  • Wanneer u een professional zoekt die kan ontwerpen of concepten op een hoger plan kan brengen en laten realiseren.
  • Omdat een interieurarchitect bij iedere bouw, verbouw of inrichting een belangrijke meerwaarde kan geven aan de beleving en gebruikskwaliteit van een woon- werk- of leefomgeving.

SAMENWERKING MET ARCHITECT

Gaat u verbouwen of een nieuw huis laten bouwen? Dan is samenwerking met een architect een goede optie. Het is belangrijk om al in een vroeg stadium van het bouwproces contact op te nemen met de interieurarchitect, zodat de architect en interieurarchitect het ontwerp kunnen afstemmen op elkaar. Een interieurarchitect bekijkt de ruimte vanuit de binnenkant en verplaatst zich in de beleving van de gebruiker. Dit kan belangrijk zijn voor de vorm van de aanbouw of het ontwerp van de nieuwbouwwoning. Het kan bijvoorbeeld zijn dat als gevolg van de indeling binnen, de ramen, deuren, muren en dergelijke beter op een andere plek kunnen komen.

over Joolsdesign

quotesJoolsdesign maakt een interieurontwerp voor uw woning, kantoor, school, kantine of bedrijf. Elke opdracht is voor ons een uitdaging, van klein tot groot! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Jolanda de Boon