Skip to main content

Interieurontwerp woning Amersfoort

Interieurontwerp woning Amersfoort

Interieurontwerp voor verbouwing gedateerde woning Amersfoort

Interieurontwerp voor verbouwing gedateerde woning Amersfoort

Voor de bewoners van een eengezinswoning in Amersfoort zijn we benaderd om een interieurontwerp te maken. Aan de woning was sinds de jaren 70 niets meer gedaan: bakstenen muren, houten schrootjesplafond, groene en bruine tegels. Typische elementen voor die tijd. Het donkere en gedateerde huis was klaar voor een grondige verbouwing. Wij hebben deze woning in Amersfoort omgetoverd tot lichte en open ruimtes.

Interieurontwerp woning Amersfoort met meubels op maat en stalen deuren
Interieurontwerp woning Amersfoort met meubels op maat en maatkasten

Interieurontwerp leefkeuken 

Interieurontwerp leefkeuken

De kern van het huis, de keuken, heeft een complete verbouwing ondergaan. Dankzij een extra schuifpui baadt de keuken nu in het licht en worden zowel de de zijkant als de achterkant van de tuin betrokken bij het interieur. Een ruim keukeneiland met veel opbergmogelijkheden en een grote eettafel maken het de ideale plek voor samenzijn. Dit interieurontwerp in de woning in Amersfoort laat zien hoe functioneel en warm een ruimte kan zijn. Met stalen schuifdeuren hebben we een stijlvolle maar praktische scheiding aangebracht tussen de woonkamer en keuken. De op maat gemaakte kasten zijn ideaal voor het opbergen van items, wat de ruimte zowel praktisch als persoonlijk maakt.

Interieurontwerp woning Amersfoort met leefkeuken
Interieurontwerp woning Amersfoort met leefkeuken
Interieurontwerp woning Amersfoort - ontwerp leefkeuken

Keuze van materialen

Voor de vloer is gekozen voor een PVC in een naturelkleurige houtprint die in de hele woning in Amersfoort is doorgetrokken. Dit vormt een warme en uitnodigende basis. Door een bijpassende lichte houtprint te gebruiken in de grote maatkasten in de keuken zorgen we voor eenheid en sfeer. De wanden zijn bewust licht gehouden, waardoor de ruimte een frisse en open uitstraling krijgt. Een uniek detail is de fotoprint van een grote hamburger, die een speels accent toevoegt aan de ruimte.

Als een opvallend accent zijn er op de wand van de keuken blauwe design tegels geplaatst, die een mooie onderbreking van de wand vormen en een extra dimensie aan de ruimte geven. Bovendien is er gekozen voor stijlvolle, moderne apparatuur met een Siemens kookplaat die een ingebouwde afzuiger heeft. Deze toevoeging elimineert de noodzaak voor een traditionele afzuigkap en zorgt voor een strakker en ruimtelijker gevoel in de keuken.

Het meubilair is strak en modern te zijn, maar tegelijk straalt het ook huiselijkheid en sfeer uit. Deze balans tussen moderniteit en comfort maakt de ruimte zowel stijlvol als leefbaar.

Interieurontwerp woning Amersfoort
Interieurontwerp design inrichting woning Amersfoort
Interieurontwerp woning Amersfoort - verbouwing jaren 70 woning
Interieurontwerp woning Amersfoort - maatkasten en stalen deuren

LIchtplan: sfeer en functionaliteit

Voor dit interieurontwerp van de woning in Amersfoort was een uitgekiend lichtplan essentieel. Een mix van wandlampen, inbouwspots en hanglampen zorgt voor een perfecte balans in elke ruimte, wat bijdraagt aan een warme en uitnodigende sfeer.

Interieurontwerp woning Amersfoort - lichtplan woonkamer
Interieurontwerp woning Amersfoort - maatkasten en stalen deuren

Wil jij ook een interieurontwerp voor jouw woning?

Neem contact met ons op!

Wij maken graag een interieurontwerp voor jouw droomwoning in Amersfoort. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van maatwerkoplossingen en brengen met enthousiasme jouw woonideeën tot leven.