Skip to main content

Luxe interieur design

Luxe interieur design voor Woning in Houten (Utrecht)

Na vijftien jaar was het tijd voor de bewoners van een vrijstaande woning in Houten (Utrecht) om hun woning een nieuwe, functionele en eigentijdse indeling te geven. Joolsdesign nam deze uitgebreide verbouwing onder handen.

De uitdaging startte met een onderbenutte serre aan de achterzijde van het huis. Door belangrijke constructieve aanpassingen te maken, werd deze ruimte omgetoverd tot een plek die volledig aan de wensen van de bewoners voldeed: een ruime keuken met zwarte accenten en een uitgesproken luxueuze uitstraling. De nieuwe indeling zorgt bovendien voor een ruimtelijk gevoel over de gehele begane grond. Op maat gemaakte kasten voor het keukeninterieur maakten het mogelijk om specifieke wensen van de bewoners werkelijkheid te laten worden.

Luxe Interieur design ontwerp maatkast woning Houten, Utrecht

Stijlvolle kast op maat

In de woonkamer verbindt een speciaal ontworpen kast op maat de woonkamer met de keuken. In de kast zijn de bestaande ramen op een mooie en logische manier geïntegreerd, met links en rechts daarvan hoge wandkasten. In de rechter hoge wandkast is een wijnrek en een koffiemachine geplaatst en is meteen onderdeel van de keuken. Dezelfde materialen zijn gebruikt voor planken tussen de ramen, wat zorgt voor een consistent en harmonisch ontwerp.

De vloer is voorzien van een elegante pvc-visgraatvloer met subtiele zwarte bies. Het zorgvuldig ontworpen lichtplan met zwarte opbouwspots zorgt voor de juiste sfeer en de raamstoffering complementeert het luxe interieur. Het resultaat is een stijlvol en luxueus huis waar je je onmiddellijk thuis voelt.

Luxe Interieur design ontwerp maatkast woning Houten, Utrecht
Ontwerp kast op maat in woning Houten, Utrecht
Luxe interieur met kast op maat in woning Houten, Utrecht

Luxe keuken

Aan de voorzijde van de woning bevindt zich een prachtige zwarte keuken, uitgerust met een ruim kookeiland en elegante barkrukken. Deze keuken is niet alleen functioneel, maar vormt ook een harmonieus geheel met de woonkamer. Een grote zwarte wandkast met apparatuur is strategisch geplaatst achter het kookeiland, netjes uit het zicht. Subtiele details zoals de zwarte raamkozijnen, verfijnde zwarte verlichting en een stijlvolle zwarte stalen deur versterken het coherente design en maken het stijlvol en luxe.

Luxe interieur met zwarte keuken
Maatkast in interieurdesign voor woning in Utrecht, Houten
Ontwerp luxe zwarte keuken met keukeneiland in interieurdesign woning Utrecht, Houten
Luxe interieur met zwarte keuken en stalen deur
Luxe Interieur met zwarte keuken in woning Houten, Utrecht
Luxe interieur met zwarte keuken en stalen deur
Luxe interieur met zwarte keuken en stalen deur

Luxe en stijlvolle woonkamer

De zithoek en eethoek in deze woning zijn zorgvuldig ingericht om een naadloze overgang te bieden van de keuken naar de leefruimtes. De zithoek is uitgerust met een grote hoekbank, waarboven een indrukwekkende booglamp de ruimte verlicht. Deze setting nodigt uit tot ontspannen momenten in stijl. Aan de andere kant van de ruimte bevindt zich de eethoek, waar een design hoekbank en een elegante, stijlvolle glazen hanglamp een sfeervolle ambiance creëren voor diners. De kleurstelling van de meubels is zorgvuldig gekozen om aan te sluiten bij de zwarte keuken en de donkere op maat gemaakte kasten, wat bijdraagt aan het coherente en luxe gevoel van het interieur.

Styling van interieurdesign in Houten, Utrecht
Styling van interieurdesign in Houten, Utrecht
Styling van interieurdesign in Houten, Utrecht
Styling van interieurdesign in Houten, Utrecht

Ontwerp en realisatie

Wil je meer zien van onze luxe interieur designs?

Bekijk onze andere projecten of lees meer over onze werkwijze. Wij maken ook graag een luxe interieurontwerp voor jouw woning. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.