Skip to main content

Interieurontwerp verbouwing woning Utrecht

Interieurontwerp woning Utrecht (Houten)

Uitdaging en Oplossing voor Interieurontwerp Verbouwing Woning Utrecht 

Interieurontwerp Woning Utrecht (Houten)

Voor een prachtige vrijstaande woning in Leidsche Rijn, Utrecht, heeft Joolsdesign een indrukwekkend interieurontwerp voor de verbouwing gemaakt. De uitdaging was om de begane grond, die klein en ongezellig aanvoelde, om te toveren tot een open en sfeervolle leefruimte.

Interieurontwerp verbouwing woning Utrecht met maatwerkmeubels voor keuken
Interieurontwerp verbouwing woning Utrecht met maatwerk meubels voor keuken
Interieurontwerp verbouwing woning Utrecht met moderne maatwerk keuken
Interieurontwerp verbouwing woning Utrecht met maatwerk meubels

Ruimtelijke Aanpak bij Verbouwing Woning Utrecht

Interieurontwerp met maatwerkoplossingen woning Utrecht (Houten)

In het nieuwe interieurontwerp voor deze verbouwing in Utrecht is de draagmuur verwijderd, waarbij het deel dat moest blijven staan, slim is geïntegreerd in een stijlvolle wandkast. Hierdoor ontstond een ruime en lichte leefruimte. De wandkast heeft aan de woonkamerzijde een tweede functie, wat zorgt voor een naadloze overgang en multifunctionaliteit.

Het ontwerp omvat een groot keukeneiland, voorzien van luxe apparatuur zoals een wijnkoeler en een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiger. Aan het uiteinde van het eiland is een bar geplaatst, ideaal voor het gezin om samen te eten en te borrelen, met een directe verbinding naar de woonkamer. Dit zorgt ervoor dat de keuken het hart van de woning wordt, waar gezinsleden en gasten samenkomen.

Interieurontwerp woning Utrecht met maatwerkoplossingen voor keuken
Interieurontwerp woning Utrecht met maatkast en maatwerkoplossingen voor keuken
Interieurontwerp verbouwing woning Utrecht, kast op maat
Interieurontwerp verbouwing woning Utrecht, kast op maat, lichtplan met ledverlichting

Kleuren, materialen en verlichting in interieurontwerp Utrecht

De gekozen kleurstelling is donker, gecombineerd met een warme visgraatvloer die de lengte van de ruimte benadrukt. Voor een contrast is een warme geeltint op de muur aangebracht, wat een uitnodigende sfeer creëert en de ruimte visueel aantrekkelijk maakt.

Het lichtplan speelt een cruciale rol in het ontwerp. Boven het eiland hangt een railtrack met spots en hanglampen, die zowel sfeerverlichting als werkverlichting bieden. In de kast is dimbare ledverlichting verwerkt, wat zorgt voor een prachtig lijnenspel en extra sfeer. Dit zorgt ervoor dat de ruimte 's avonds net zo functioneel en sfeervol is als overdag.

Dit interieurontwerp voor de verbouwing van een woning in Utrecht laat zien hoe Joolsdesign een functionele en stijlvolle leefruimte creëert. Het ontwerp is perfect afgestemd op de wensen van de bewoners. Het resultaat is een moderne, gezellige en praktische woning die voldoet aan alle eisen van hedendaags wonen.

Interieurontwerp verbouwing woning Utrecht moderne luxe keuken maatwerkmeubels lichtplan
Interieurontwerp verbouwing woning Utrecht, keukenontwerp
Interieurontwerp verbouwing woning Utrecht eenheid sfeerverlichting lichtplan
Interieurontwerp verbouwing woning Utrecht, lichtplan sfeer eenheid in woonkamer

Wil jij ook een interieurontwerp voor de verbouwing van  jouw woning?

Of je nu een compleet nieuw interieurontwerp nodig hebt of een bestaande ruimte wilt vernieuwen, Joolsdesign biedt maatwerk oplossingen die jouw woning in Utrecht transformeren tot een droomhuis.