Skip to main content

INRICHTING FYSIOTHERAPIEPRAKTIJK

Ontwerp en inrichting innovatieve fysiotherapiepraktijk

Een goed ontworpen en functioneel interieur speelt een belangrijke rol in het creëren van een optimale werkomgeving voor een fysiotherapiepraktijk. 

Joolsdesign is gespecialiseerd in het creëren van moderne en doordachte inrichtingen van zorgpraktijken en fysiotherapiepraktijken. 

Inrichting fysiotherapiepraktijk Almere
Inrichting fysiotherapiepraktijk Almere ontvangstruimte

Een unieke opdracht van Zorggroep Almere

Een van de recente opdrachten van Joolsdesign was het ontwerpen van het nieuwe trainingscentrum van de fysiotherapiepraktijk van Zorggroep Almere. Dit sportieve centrum streeft naar uitmuntendheid in (top)sporttraining, orthopedische revalidatie en sportrevalidatie in de regio Almere. De uitdaging was om een bestaand magazijn met twee verdiepingen om te vormen tot een moderne fysiopraktijk met kantoorruimte. Hierbij moest rekening worden gehouden met specifieke behoeften en eisen, waaronder innovatieve apparatuur en het beperkte budget voor de inrichting.

Inrichting fysiotherapiepraktijk Almere plattegrond bestaande situatie
Inrichting fysiotherapiepraktijk Almere plattegrond nieuwe situatie

Praktische en innovatieve indeling voor optimaal gebruik

Wij gingen aan de slag met een gedetailleerd ontwerp dat de functionaliteit en esthetiek van de fysiotherapiepraktijk in balans bracht. De nieuwe indeling moest zorgvuldig worden gepland om een grote trainingsruimte, kleedkamers, behandelkamers en een gastvrije ontvangstruimte in dit huidige magazijn te krijgen. Het doel was om een vloeiende en intuïtieve routing te creëren, zodat patiënten en personeel gemakkelijk kunnen navigeren door de praktijk.

We hielden hierbij rekening met de nieuwste technieken en apparatuur die in de fysiotherapiepraktijk van Zorggroep Almere zouden worden gebruikt. Joolsdesign hield ook rekening met de nieuwste technieken en apparatuur die in de fysiopraktijk worden gebruikt. Een speciale ruimte werd gecreëerd om deze technologieën te integreren, zodat het personeel op een efficiënte en ergonomische manier kan werken. Het ontwerp omvatte ook een groot oefenhockeyveld dat een centrale plek in de praktijk inneemt. Dit veld is niet alleen functioneel voor specifieke behandelingsdoeleinden, maar draagt ook bij aan de sportieve uitstraling van het centrum.

Inrichting fysiotherapiepraktijk Almere trainingsruimte
Inrichting fysiotherapiepraktijk Almere sporthal

Naadloze integratie van huisstijl 

Ons ontwerp kenmerkt zich door een naadloze integratie van de huisstijlkleuren van Zorggroep Almere. Door deze kleuren strategisch toe te passen in het interieur, wordt de merkidentiteit van de praktijk versterkt en ontstaat er een harmonieuze en professionele sfeer. Signing heeft hieraan bijgedragen en zorgt -naast herkenbaarheid- ook voor een duidelijke looproute voor bezoekers en cliënten van de fysiotherapiepraktijk en oefenruimte.

Inrichting fysiotherapiepraktijk kleedkamers
Inrichting fysiotherapiepraktijk ontwerp behandelkamers

Trots op onze laatste projecten

Inrichting fysiopraktijk

We zijn ontzettend trots op het resultaat van de inrichting van de fysiotherapiepraktijk en revalidatieruimte van Zorggroep Almere. Met onze expertise in het ontwerpen van moderne en functionele inrichtingen voor fysiotherapiepraktijken, heeft Joolsdesign bewezen een waardevolle partner te zijn voor Zorggroep Almere.

Ben je benieuwd wat wij voor jouw nieuwe praktijkruimte kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Of bekijk hieronder foto's van andere gerealiseerde interieurprojecten. 

Laten we samenwerking aan de inrichting van jouw fysiotherapiepraktijk

Heeft jouw ysiotherapiepraktijk of zorgorganisatie ook behoefte aan een inspirerende en functionele praktijkruimte en werkomgeving in Utrecht? Wij staan klaar om jouw wensen en identiteit te vertalen naar een uniek interieurontwerp. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.