Skip to main content

Inrichting voor school De Baanbreker in Utrecht (IJsselstein)

Inrichting School: Een Fris uiterlijk voor Praktijkschool De Baanbreker

Voor Praktijkschool De Baanbreker in Utrecht (IJsselstein) hebben wij een ontwerp gemaakt voor de complete inrichting van deze school, waarbij we het gedateerde interieur hebben gemoderniseerd. Het projectteam, bestaande uit de directie en docenten, heeft enthousiast bijgedragen aan dit uitdagende project.

Inrichting school Utrecht kantine De Baanbreker praktijkschool

Samenwerking en Uitgangspunten voor het Ontwerp

Het schoolgebouw was gedateerd en toe aan een meer eigentijdse en frisse uitstraling. In nauwe samenwerking met het schoolteam hebben we een ontwerp gemaakt voor de aula, lerarenkamer, gangen en lokalen. Hierbij hebben we moderne kleuren gebruikt die passen bij het schoollogo en rekening gehouden met behoud van de blauwe lambrisering. Los meubilair is aangeschaft bij een geselecteerde schoolleverancier, terwijl maatmeubilair op maat werd gemaakt door een interieurbouwbedrijf.

Inrichting school Utrecht, kantine inrichting praktijkschool De Baanbreker IJsselstein
Inrichting school Utrecht, inrichting lerarenkamer
Inrichting school Utrecht, maatwerk kluisjes
Inrichting school Utrecht, inrichting aula Praktijkschool De Baanbreker IJsselstein

Identiteit en Huisstijl in de Schoolinrichting

Bij het ontwerpen van de nieuwe look & feel hebben we de kleuren van het schoollogo als basis genomen. Deze kleurstelling is consistent toegepast op wanden en meubilair, waaronder op maat gemaakte kluisjes, die als verbindend element fungeren in de school. Treinbanken met kunstlederen bekleding in de huisstijlkleur zijn geplaatst in de lerarenkamer en de aula, terwijl kleurrijke en creatieve wallprints de aula en gangen een speels en industrieel karakter geven.

De eyecatchers zijn toch wel de kluisjes die op verschillende plekken in de school terugkomen. In de op maat gemaakte kluisjes komen de kleuren van de wanden terug in de schoolinrichting en zorgt er daarmee voor dat er verbinding ontstaat.

Inrichting school Utrecht, kleurrijke aula
Inrichting school Utrecht, schoolmeubilair kluisjes
Inrichting school Utrecht, herkenbare schoolinrichting
Inrichting school Utrecht, kluisjes maatmeubels
Kluisjes inrichting school Utrecht

Trots op onze laatste projecten

Ontwerp en inrichting school

Het eindresultaat is een frisse, moderne school waar medewerkers en (oud) leerlingen enthousiast over zijn. Als jouw school ook toe is aan een inspirerende inrichting, neem dan contact met ons op. Ontdek wat wij voor jouw school kunnen betekenen en geef de leeromgeving een frisse en stimulerende uitstraling. Bekijk hieronder andere scholen die wij hebben ingericht en waarvoor wij een ontwerp hebben gemaakt.

Wij ontwerpen jouw nieuwe schoolinrichting

Joolsdesign is gespecialiseerd in het creëren van inspirerende schoolinrichtingen. Wij zijn trots op onze samenwerking met Praktijkschool De Baanbreker in Utrecht (IJsselstein), waar we een moderne en aantrekkelijke omgeving hebben gerealiseerd. Neem vandaag nog contact met ons op voor een frisse en stimulerende leeromgeving op jouw school.