Skip to main content

Ontwerp inrichting schoolgebouw

Ontwerp inrichting schoolgebouw

Ontwerp inrichting schoolgebouw Het Baken

Ontwerp inrichting schoolgebouw Capelle aan den IJssel

Voor basisschool Het Baken in Capelle aan den IJssel hebben wij een ontwerp gemaakt voor de nieuwe inrichting van hun schoolgebouw. De verouderde school onderging een noodzakelijke modernisering, waarbij de focus lag op de drie leerpleinen, de teamkamer en moest er een extra ruimte worden gecreëerd voor de administratie en concierge.

Inrichting schoolgebouw: ontwerp inspirerend leerplein basisschool Capelle aan den IJssel
Inrichting schoolgebouw: leerplein en bibliotheek basisschool
Inrichting schoolgebouw: leerplein en bibliotheek basisschool
Inrichting schoolgebouw: leerplein en bibliotheek basisschool

Maatkasten leerplein basisschool

De basisschool beschikt over drie leerpleinen. Door gebruik te maken van maatwerkmeubels heeft Joolsdesign de ruimte niet alleen sfeervol maar ook efficiënt ingericht. Gezellige huisjes met treinbankjes, op maat gemaakte garderobekasten en multifunctionele meubels voor kleuters dragen bij aan een stimulerende omgeving. Het maatwerk op deze leerpleinen wordt gekenmerkt door frisse kleuren in groen en oranje, waarmee natuurlijke tinten worden benadrukt voor een levendige sfeer.

De ruimte van de administratie vormt een naadloos geheel met de leerpleinen, waar grote op maat gemaakte bibliotheekkasten dienen als een functionele scheiding tussen de twee gebieden. Deze bibliotheekkasten dragen niet alleen bij aan een georganiseerde en overzichtelijke ruimte, maar dienen ook als een esthetisch element dat het karakter van de schoolomgeving versterkt.

Treinbankjes voor leerplein, inrichting schoolgebouw
Inrichting schoolgebouw: bibliotheek en leerplein
Inrichting schoolgebouw: treinbankje duurzame schoolinrichting
Inrichting schoolgebouw: bibliotheek en leerplein

Frisse kleuren en materialen

Met het schilderen van muren in frisse groentinten en het toevoegen van behang met bomen, heeft Joolsdesign natuurlijke elementen geïntegreerd in de inrichting van het schoolgebouw. Dit creëert een stimulerende omgeving die bijdraagt aan een positieve leerervaring.

Naast het maatwerk en de efficiënte indeling is ook de vloer van groot belang. Een nieuwe marmoleum vloer is zorgvuldig gelegd, waarbij dezelfde frisse tinten zijn toegepast als in het schilderwerk en het meubelmaakwerk. Deze consistente kleurstelling zorgt voor een harmonieus geheel, waarbij de vloer niet alleen functioneel is maar ook bijdraagt aan de algehele esthetiek van de ruimte.

Inrichting schoolgebouw: ontwerp garderobekasten

Kleurrijke treinbankjes leerplein

In het ontwerp van Joolsdesign voor het vernieuwde schoolgebouw vormen kleurrijke treinbankjes een levendig en functioneel element. Deze speelse en ergonomisch ontworpen bankjes bieden niet alleen comfortabele zitplaatsen voor de leerlingen, maar voegen ook een vrolijke en energieke sfeer toe aan de ruimte. Met hun opvallende kleuren dragen de treinbankjes bij aan een stimulerende leeromgeving, waarin creativiteit en samenwerking worden aangemoedigd.

Inrichting schoolgebouw: treinbankje leerplein
Inrichting schoolgebouw: treinbankje duurzame schoolinrichting
Treinzitje in leerplein voor inrichting schoolgebouw basisschool
Treinzitje in leerplein voor inrichting schoolgebouw basisschool

Meer zien?

Bekijk onze andere projecten

Het eindresultaat is een hedendaagse schoolomgeving waar maatwerk, functionaliteit en esthetiek samenkomen. Joolsdesign heeft niet alleen het interieur vernieuwd, maar ook een inspirerende leerplek gecreëerd, die voldoet aan de behoeften van zowel docenten als leerlingen.

Ben jij ook op zoek bent naar een persoonlijk ontwerp voor de inrichting van jouw schoolgebouw, neem dan contact op met Joolsdesign voor een creatieve en functionele oplossing. Of bekijk foto's van onze andere gerealiseerde interieurprojecten.

Willen jullie ook een ontwerp voor de inrichting van jullie schoolgebouw?

Neem contact met ons op!