Skip to main content

Verbouwing historische woonboerderij Utrecht

Verbouwing architect historische woonboerderij Utrecht

In het schilderachtige Tienhoven, gelegen in de provincie Utrecht, heeft Joolsdesign de unieke gelegenheid gekregen om een eeuwenoude woonboerderij nieuw leven in te blazen. In dit ambitieuze renovatieproject lag de focus op het omtoveren van een oude stal tot een ruime leefkeuken, met een naadloze overgang naar een prachtige nieuwe zolderkamer.

Architect verbouwing historische woonboerderij Utrecht
Architect verbouwing historische woonboerderij Utrecht

Een Visie Verwezenlijkt: Van Stal tot Leefruimte

De bewoners van deze historische Utrechtse woonboerderij hadden een gedurfde droom: het herdefiniëren van een voormalige stal tot een luxueuze leefkeuken met een vloeiende verbinding naar de rest van de woning. Een uitdaging was het creëren van een logische toegang tot deze nieuwe leefkeuken. Onze architect ontwierp een op maat gemaakte trap die niet alleen esthetisch aansprak, maar ook de overgang naar de nieuwe zolderkamer moeiteloos mogelijk maakte. Deze doordachte aanvulling vergrootte niet alleen de praktische leefruimte, maar opende ook nieuwe perspectieven voor de woonboerderij.

Architect verbouwing historische woonboerderij Utrecht

Binnen en buiten verbonden

Om de vloeiende overgang tussen binnen en buiten te benadrukken, werden aan beide zijden van de gevel elegante openslaande deuren geplaatst. Deze toevoeging zorgde niet alleen voor een lichtere ruimte, maar creëerde tevens een gevoel van ruimtelijkheid. Hierdoor is er verbinding ontstaan met de leefruimte.

In de leefkeuken staat een op maat gemaakte eikenhouten trap, die zorgt voor toegang naar de zolder. De warme houttinten komen subtiel terug in de keukenkasten, wat een harmonieuze eenheid en een tijdloze uitstraling creëert.

Architect verbouwing historische woonboerderij Utrecht

Trots op onze laatste projecten

Verbouwing en interieurontwerp

Met een doordachte benutting van beschikbare ruimte heeft Joolsdesign een aparte bergruimte en hal achter de leefkeuken gecreëerd. Beide ruimtes zijn toegankelijk vanuit de leefkeuken, wat niet alleen de functionaliteit van de woonboerderij vergroot, maar ook bijdraagt aan de algehele sfeer en leefbaarheid.

Benieuwd wat wij voor jouw monumentale woning kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Of bekijk hieronder foto's van onze andere gerealiseerde verbouwingen.

Ontwerp en realisatie van jouw verbouwing

Vraag advies aan onze architect Utrecht over de verbouwing van jouw woonboerderij

Bent jij ook nieuwsgierig naar wat de architect van Joolsdesign voor jouw woonboerderij verbouwing (of andere type woning) kan betekenen? Aarzel dan niet om vandaag nog contact met ons op te nemen. Samen verwezenlijken we jouw dromen van een doordacht en luxueus interieur.