Skip to main content

Inrichting leerplein basisschool

Inspirerende Inrichting Leerplein voor Basisschool De Stek in Houten

Joolsdesign kreeg de opdracht om het leerplein van Basisschool De Stek in Houten een vernieuwende inrichting te geven. De school bestond 15 jaar en was door de jaren heen flink gegroeid. Het was tijd voor een frisse start die recht deed aan de nieuwe behoeften van de school.

Het leerplein van de school, dat fungeert als centrale ruimte omringd door klaslokalen, is een dynamische ruimte voor educatieve activiteiten en optredens. Het was van essentieel belang om dit leerplein opnieuw in te richten tot een visueel aantrekkelijk en functioneel visitekaartje voor zowel ouders als leerlingen. De eerdere snelle aanpassingen om aan de groeiende ruimtebehoefte te voldoen, hadden geleid tot een gebrek aan uniformiteit en een verouderd interieur.

inrichting leerplein basisschool
inrichting leerplein basisschool

Een Visitekaartje voor Ouders en Leerlingen

Het leerplein van de school, dat fungeert als centrale hub omringd door klaslokalen, is een dynamische ruimte voor educatieve activiteiten en optredens. Het was van essentieel belang om dit leerplein opnieuw in te richten tot een visueel aantrekkelijk en functioneel visitekaartje voor zowel ouders als leerlingen. De eerdere snelle aanpassingen om aan de groeiende ruimtebehoefte te voldoen, hadden geleid tot een gebrek aan uniformiteit en een verouderd interieur.

De opdracht voor Joolsdesign was duidelijk: creëer een interieurontwerp voor het leerplein dat past bij de moderne tijd, met een vernieuwde uitstraling en respect voor het beschikbare budget.

Het resultaat is een eigentijds en fris ontwerp dat het leerplein nieuw leven heeft ingeblazen. Het centrale podium is omgetoverd tot een echte eyecatcher. Met een imposante trap aan de punt van het podium kunnen kinderen het vanuit alle hoeken betreden. Direct in het oog springt de uitgestrekte fotowand, waarop kinderen van De Stek in de nabijgelegen wijk worden afgebeeld.

Inrichting leerplein basisschool

Eenheid en levendigheid

Het ontwerp van de nieuwe inrichting voor het leerplein omvatte ook een slimme kleurrijke aanpak. De taartpunt van het podium is extra benadrukt door het achterste deel van het marmoleum te vervangen door een verfrissende groene tint. Hierdoor valt de verouderde vloer minder op en ontstaat er een speelse eenheid in de ruimte. Om de klaslokalen meer betrokken te maken bij het leerplein, zijn deze ook opgefrist met passende kleuren. Daarnaast zijn aanpassingen aan het plafond doorgevoerd en is de verlichting vernieuwd.

Inrichting leerplein basisschool

Meer zien?

Bekijk onze andere projecten

De herinrichting heeft geleid tot een leerplein dat niet alleen representatief is voor ouders, maar ook een stimulerende omgeving biedt voor kinderen om te spelen en te leren. Basisschool De Stek in Houten heeft nu een eigentijds inrichting van het leerplein dat naadloos aansluit bij de groeiende behoeften en een prettige sfeer creëert voor zowel educatieve als sociale activiteiten.

Wil je ook een inspirerend en functioneel leerplein creëren dat past bij de moderne behoeften van jouw basisschool? Bij Joolsdesign begrijpen we de kracht van een doordacht interieurontwerp. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we samen het leerplein van jouw school kunnen inrichten en optimaliseren. Of bekijk hieronder eerst een aantal van onze andere gerealiseerde projecten.

Inspirerende inrichting voor jouw school

Wij maken graag kennis met jou!

Heeft jouw school ook behoefte aan een nieuwe inrichting voor de leerplein van jouw school of andere ruimtes? Wij maken graag een uniek interieurontwerp voor jouw school. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.