Skip to main content

Interieuradvies jaren 30 woning Utrecht

Interieuradvies voor een jaren 30 Woning in Utrecht

Door de bewoners van een prachtige jaren 30 woning in Utrecht zijn wij gevraagd om een interieur advies te maken voor de verbouwing van hun woning. De bewoners hadden duidelijke wensen: een uitbouw voor extra ruimte, een moderne keuken en meer bergruimte. Met deze uitdaging in gedachten zijn we aan de slag gegaan om een perfecte balans te vinden tussen oude en moderne stijl. In het advies hebben wij het interieur van deze woning veranderd om aan de wensen van de bewoners te voldoen.

Jaren 30 woning interieur advies Utrecht
Interieuradvies jaren 30 woning Utrecht
Interieuradvies jaren 30 woning Utrecht

Jaren 30 Ensuite deuren en maat meubilair

De wens voor extra ruimte resulteerde in een royale uitbouw van maar liefst 5 meter. Hiermee werd een overvloed aan extra leefruimte gecreëerd, maar al snel bleek dat deze toevoeging de balans tussen de woonkamer en de keuken verstoord had. De woonkamer voelde in verhouding tot de ruime leefkeuken kleiner en minder evenwichtig aan. Ons interieur advies richtte zich daarom op het herstellen van deze balans.

Om de ruimtes qua lengte vergelijkbaar te maken, hebben we een creatieve oplossing bedacht. De bestaande en suite deuren, typerend voor jaren 30 woningen, zijn een stuk richting de keuken verplaatst. Deze subtiele verschuiving heeft niet alleen gezorgd voor een evenwichtige verhouding tussen de woonkamer en de keuken, maar heeft ook geleid tot een verrassende extra ruimte achterin de gang. Een slimme toepassing in dezelfde authentieke jaren 30 stijl resulteerde in de creatie van een nieuwe bergkast, waardoor de bewoners nu kunnen genieten van zowel functionaliteit als esthetiek.

Interieuradvies jaren 30 woning Utrecht
Interieuradvies jaren 30 woning Utrecht

Moderne keuken in de jaren 30 woning

De keuken vormde een belangrijk element in dit interieurproject. Om een harmonieus samenspel tussen oud en nieuw te creëren, kozen we voor een prachtige zwarte keuken die een modern contrast biedt met de klassieke jaren 30 stijl van de woning. Dit zorgvuldig gekozen contrast brengt een gevoel van frisheid en dynamiek in de ruimte.

Een ander opvallend kenmerk is de nieuwe gevel van de woning. Hier hebben we ervoor gekozen om de authentieke glas-in-lood ramen uit de jaren 30 te behouden en te integreren in het vernieuwde ontwerp. Dit resulteerde in een prachtig contrast tussen het oude karakter en de nieuwe toevoegingen, waardoor een visueel boeiend en tijdloos effect ontstaat.

Het ruime keukeneiland is een mooi element in dit interieur advies. Niet alleen biedt het een overvloed aan werkruimte en opbergruimte, maar het fungeert ook als het middelpunt van de leefkeuken.

Jaren 30 woning interieur advies Utrecht
Jaren 30 woning interieur advies Utrecht

Eenheid door interieur advies

Het interieur advies voor deze prachtige jaren 30 woning in Utrecht is een samenspel van functioneel design, historische charme en eigentijdse stijl. De herpositionering van de ensuite deuren, de creatie van de nieuwe bergkast, de keuze voor een contrasterende keuken en het behoud van de karakteristieke glas-in-lood ramen zijn slechts enkele voorbeelden van hoe dit project een uniek en boeiend interieur heeft gecreëerd. Met respect voor het verleden en oog voor de toekomst hebben we een harmonieuze leefomgeving gecreëerd waar de bewoners vele jaren van zullen genieten.

Ben jij benieuwd wat wij voor jouw jaren 30 woning in Utrecht kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Of bekijk foto's van onze andere gerealiseerde interieurprojecten.

Interieur advies voor jouw woning

Ben jij geïnspireerd geraakt door de verbouwing van deze jaren 30 woning in Utrecht? Neem vandaag nog contact met ons op voor het interieuradvies van jouw droominterieur.