Skip to main content

Blog

In een interieurontwerp van Joolsdesign is huisstijl altijd een belangrijk onderdeel van het interieur. Wanneer klanten jouw bedrijfspand betreden, wil je namelijk dat zij een directe verbinding voelen met de identiteit van jouw bedrijf. Daarnaast is het ook belangrijk dat werknemers in een aangename en herkenbare omgeving werken. Door de huisstijl op een goede manier in het interieur toe te passen, kun je onuitwisbare indruk neerzetten. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij werknemers en klanten. 

HUISSTIJL VERSTERKEN DOOR SIGNING

De huisstijl kan op verschillende manieren worden ingezet. Bijvoorbeeld voor herkenbare signing in de bewegwijzering, maar ook door fotoprints op wanden, kleurgebruik of bepaalde verlichting. Signing kan functioneel zijn doordat het de routing duidelijk maakt. Maar door de signing voor de huisstijl creatief in te passen in het interieur, kan het een ontwerp voor een interieurproject ook versterken. Door bijvoorbeeld de huisstijlkleuren of het eigen logo terug te laten komen in het interieur, wordt de gewenste uitstraling en de eigen identiteit van de organisatie  benadrukt.

TOEPASSING SIGNING INTERIEURPROJECT VIP 

Een goed voorbeeld van een interieurproject waarbij interne signing van de huisstijl een belangrijke rol speelde, is voor het interieurontwerp dat Joolsdesign heeft gemaakt voor VIP Response in Utrecht. Joolsdesign heeft daarbij samengewerkt met het signing bedrijf NL Signing. In dit interieurproject is gekozen voor een huiselijke, industriële en hippe stijl met een accent op de kleuren van de eigen huisstijl: zwart en geel. De interne signing is volledig afgestemd op deze huisstijl en draagt dus bij aan de herkenbaarheid van het interieur. Daarbij versterkt de signing ook het ontwerp voor dit interieurproject, zodat de kantoorinrichting uniek en volledig afgestemd is op de wensen van VIP. 

Doordat de huisstijl in het gehele interieur is doorgevoerd is het kantoor een echte eye catcher geworden. Zowel de medewerkers als bezoekers komen er graag.

CONCLUSIE SIGNING

Kortom, signing is een belangrijk aspect van het interieur van een bedrijf. Het moet op een praktische en creatieve manier bijdragen aan de bewegwijzering en routing binnen het pand, maar daarnaast ook passen bij de huisstijl van het bedrijf. Zorg daarom voor een goed doordacht ontwerp waarbij de huisstijl op een juiste wijze geïmplementeerd wordt in het interieur. Joolsdesign kan hierbij helpen en denkt graag mee.