Skip to main content

MAAK WERK VAN EEN DUURZAME EN CIRCULAIRE KANTOORINRICHTING

MAAK WERK VAN EEN DUURZAME EN CIRCULAIRE KANTOORINRICHTING

Bij Joolsdesign geloven wij sterk in de circulaire kantoorinrichting als belangrijk onderdeel van onze duurzame interieurontwerpen. Samen met de opdrachtgever gaan we op zoek naar manieren om duurzaamheid te integreren.

Duurzame en circulaire kantoorinrichting bij Telecompaper in Houten
Duurzame en circulaire kantoorinrichting bij DIKW in Nieuwegein.
images/Project_HOD/circulaire-kantoorinrichting-utrecht.jpg#joomlaImage://local-images/Project_HOD/circulaire-kantoorinrichting-utrecht.jpg?width=768&height=512

WAT IS CIRCULAIRE INRICHTING?

Wanneer we spreken over een circulair ingerichte kantoor- of werkomgeving, dan bedoelen we een inrichting waarbij op een nieuwe manier naar producten en materialen wordt gekeken. De materialen waaruit het product bestaat zijn zoveel mogelijk duurzaam en herbruikbaar. Daarnaast wordt er uiteraard geprobeerd gebruik te maken van niet-schadelijke stoffen. Een circulaire manier van inrichten houdt ook in dat wordt gekeken naar hergebruik en reparatiemogelijkheden van versleten of defecte meubels. 

Op deze manier behouden hergebruikte materialen hun waarde en voorkomen we dat ze na een paar jaar worden afgeschreven en simpelweg worden weggegooid. Zo ontstaat er een voortdurende kringloop van materialen met zo min mogelijk druk op het milieu. 

Het resultaat van deze duurzame inrichting? Een functionele en inspirerende werkomgeving die zowel mens als milieu ten goede komt.

VOORDELEN VAN EEN DUURZAME KANTOORINRICHTING

  • Een circulair bedrijfsinterieur past in een duurzame samenleving en komt het milieu ten goede. Dat is al een belangrijk voordeel.
  • Circulair kantoormeubilair bespaart geld. Zo is bijvoorbeeld tweedehands meubilair goedkoper in aanschaf, terwijl het hergebruik en een langere levensduur van meubels uiteindelijk ook tot een lagere investering leiden.
  • Een duurzaam interieur van je kantoor heeft een positieve uitstraling op je organisatie. Dat geldt zowel voor de medewerkers als opdrachtgevers of klanten.
  • Circulair kantoormeubilair en andere circulaire materialen dragen bij aan een originele inrichting. Denk aan bijvoorbeeld op een originele manier herstofferen van (bureau)stoelen, het gebruik van akoestische verlichting van petflessen of originele treinbanken in het kantoor. Zo maak je het interieur van je bedrijf echt uniek.

HOE KOM JE TOT EEN MOOI CIRCULAIR BEDRIJFSINTERIEUR? 

Bij Joolsdesign geloven wij sterk in de circulaire kantoorinrichting als belangrijk onderdeel van onze duurzame interieurontwerpen. Samen met de opdrachtgever gaan we op zoek naar manieren om duurzaamheid te integreren. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor natuurlijke materialen, zoals duurzaam geproduceerd en/of hergebruikt hout, maar ook naar mogelijk hergebruik van het bestaande meubilair. En bij het kopen van meubilair kijken we naar de kwaliteit en levensduur van de gebruikte materialen. Op die manier behouden de producten hun functie en waarde, zonder onnodig op de afvalberg te belanden. Bij Joolsdesign streven we altijd naar de beste oplossing voor elke klant, zodat we samen een verantwoord en duurzaam ontwerp kunnen creëren. Er zijn bovendien ook steeds meer aanbieders van duurzame interieur-producten.

DE DUURZAME KANTOORINRICHTING VAN HOD LEEGSTANDSBEHEER 

Onlangs heeft Joolsdesign een duurzame inrichting ontworpen en gerealiseerd voor HOD Leegstandbeheer. HOD wilde dat hun nieuwe kantoor zo duurzaam mogelijk zou worden ingericht, maar ook sfeervol en eigentijds. Daar zijn we goed in geslaagd.
Voor de meubels hebben we tweedehands kantoormeubelen voorgesteld. Een deel van de meubels is behouden en hergebruikt. Het is overigens ook mogelijk om bestaande meubels een ' opfrisbeurt'. te geven, zodat die zo goed als nieuw kunnen worden ingezet en nog jaren kunnen worden gebruikt.

De vloerbedekking bestaat uit de vloertegels van Studio WAE. Deze tapijttegels zijn gemaakt van restmaterialen van kwaliteitsmerken, en door hun bijzondere vorm kunnen er unieke patronen worden gelegd. Daarnaast hebben we gekozen voor veel planten, die naast een gezonde lucht ook zorgen voor een prettige akoestiek.

Onlangs is Jolanda de Boon, interieurarchitect en oprichter van Joolsdesign, geïnterviewd door HOD over de nieuwe circulaire kantoorinrichting. In dit artikel is te lezen hoe tevreden zij zijn met het ontwerp voor hun nieuwe en duurzame kantoorinrichting.

CONCLUSIE: DUURZAAM INRICHTEN IS WINST

De trend van circulaire inrichtingen wint steeds meer aan populariteit onder opdrachtgevers. Het is dan ook niet verrassend dat zij bij ons aankloppen voor advies en slimme ideeën over de mogelijkheden van circulaire inrichting. Dit heeft als resultaat dat we werken aan bijzondere en duurzame inrichtingen, die gebaseerd zijn op hergebruik en andere circulaire oplossingen. Het uiteindelijke resultaat is niet alleen verrassend, maar ook nog eens op-en-top duurzaam!

EEN CIRCULAIRE KANTOORINRICHTING VOOR JOU

Wil je ook graag een circulaire inrichting voor jouw kantoor? We helpen je graag om een verantwoord en duurzaam interieurontwerp te creëren.

Circulaire kantoorinrichting Utrecht De Kindertelefoon

LEES ONZE ANDERE BLOGS

Bekijk hieronder onze top 3 van meest recente nieuwsberichten.

SIGNING IN KANTOORINRICHTING

HUISSTIJL EN SIGNING IN DE KANTOORINRICHTING

Een groene en gezonde werkomgeving

EEN GROENE EN GEZONDE WERKOMGEVING DOOR PLANTEN IN JE KANTOOR

Tips voor een betere akoestiek in je interieur

TIPS VOOR EEN BETERE AKOESTIEK IN JE INTERIEUR

SAMENWERKEN?

REALISATIE VAN JOUW DROOMINTERIEUR

Wil je weten wat Joolsdesign voor jou kan betekenen? Wij maken graag kennis met jou! Je kunt zelf een afspraak inplannen of laat je gegevens achter. Wij komen binnen een werkdag bij je terug!