Skip to main content

EEN GROENE EN GEZONDE WERKOMGEVING DOOR PLANTEN IN JE KANTOOR

EEN GROENE EN GEZONDE WERKOMGEVING DOOR PLANTEN IN JE KANTOOR

Planten mogen in een duurzame kantoorinrichting niet ontbreken. Niet alleen omdat ze mooi zijn. Kantoorplanten dragen bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in de werkomgeving, verminderen stress en verhogen de concentratie en productiviteit. Alle reden dus voor groen in het kantoor.

Moswand interieur appartementencomplex in Amsterdam
Planten in de kantoorinrichting van EAGE in Bunnik.
images/Project_Telecompaper/designer-kantoor-utrecht.jpg#joomlaImage://local-images/Project_Telecompaper/designer-kantoor-utrecht.jpg?width=1200&height=800

PLANTEN, ONMISBAAR GROEN IN ELK INTERIEUR

Er zijn veel onderzoeken waaruit is gebleken dat planten in een interieur belangrijk zijn. Ze helpen mee aan een gezonde leef- en werkomgeving, brengen sfeer en bevorderen concentratie en productiviteit. Daarnaast zijn ze ook mooi. Voldoende reden dus om planten en groen toe te passen in elk interieurontwerp.

VOORDELEN VAN EEN GROENE EN GEZONDE WERKOMGEVING

  • Door het toevoegen van planten in kantoor kan je de sfeer verbeteren en een werkplek creëren, waar medewerkers zich thuis en op hun gemak voelen. Mensen voelen zich eerder vertrouwd in een groene en plantrijke werkomgeving. 
  • Planten zuiveren ook de lucht en dragen bij aan een gezonde vochtigheidsbalans binnen. Zo helpen zij het werkklimaat te verbeteren. 
  • Bezoekers  voelen zich sneller thuis in een ruimte met planten.
  • Gebleken is dat patiënten in zorginstellingen sneller genezen als er voldoende planten en groen in hun directe omgeving zijn.

Daarom: alle seinen op groen!

HOE PAS JE PLANTEN TOE IN JE KANTOOR

Naast mooi en gezond, zijn planten ook functioneel. 

  • Gebruik bijvoorbeeld planten en plantenbakken als afscheiding tussen werkplekken voor meer privacy. 
  • Door bijvoorbeeld grotere planten en plantenbakken op de goede plekken te plaatsen, kunnen ze ook helpen bij de juiste routing. 
  • Kantoorplanten kunnen ook de akoestiek enorm verbeteren. Ze dempen harde geluiden en dragen zo bij aan een prettige werkomgeving. Zo past een plantenwand of moswand goed in een stilteruimte. Maar ze passen zeker ook in grotere ruimtes waar veel mensen komen, zoals een bedrijfsrestaurant of entree. 

HET SELECTEREN VAN DE JUISTE KANTOORPLANTEN

Als je besluit om kantoorplanten in jouw werkomgeving te integreren, is het belangrijk om planten te selecteren die passen bij de werkomgeving. Is er veel of juist weinig daglicht? Is er plek voor bakken, hangende planten, of komt er een moswand? Soms is er geen mogelijkheid voor levende planten, bijvoorbeeld omdat er onvoldoende daglicht is. In dat geval zijn er alternatieven beschikbaar, zoals zijdeplanten, die zeer goed in een interieur kunnen worden geplaatst.

VOORBEELDEN VAN JOOLSDESIGN

Joolsdesign verwerkt graag groen in de interieurontwerpen. Ook als er geen daglicht is, of omdat echte planten teveel onderhoud vergen, kunnen kunstplanten een uitkomst bieden.

  • Zo heeft de entree van dit appartementencomplex van a.s.r. real estate in Amsterdam naast kunstbeplanting ook een moswand met logo. Ideaal omdat het meteen herkenbaar is, weinig ruimte inneemt en onderhoudsvriendelijk is. Het geeft de entree ook meteen een luxueuze uitstraling.
  • Voor het kantoor van EAGE in Bunnik heeft Joosdesign de beplanting volledig geïntegreerd in het interieur. De plantenbakken waarin de planten staan dienen als divider. Door de werkplekken van elkaar te scheiden door planten wordt meer privacy en een prettige werkplek gecreëerd. De planten verbeteren de akoestiek en bevorderen de concentratie en werkplezier van de medewerkers. Bovendien is de divider ook meteen een kast. 
  • In het kantoor van Telecompaper in Houten hebben we naast planten ook een groene fotowand gemaakt. Het naadloze behang met print van grote bomen, zijn een eye catcher en geven daarnaast een ruimtelijk en sfeervol effect. Dus zelfs met een foto van planten en bomen haal je de natuur naar binnen en helpt het de concentratie en productiviteit van medewerkers te bevorderen.

CONCLUSIE

Kantoorplanten zijn een essentieel onderdeel van een moderne, gezonde, duurzame en circulaire kantoorinrichting. Naast dat ze bijdragen aan een betere gezondheid, sfeer en merkidentiteit, dragen ze ook bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit en het verminderen van schadelijke stoffen in de werkomgeving. Bij het selecteren van de juiste kantoorplanten is het belangrijk om rekening te houden met de omgevingsfactoren.

EEN GROENE WERKOMGEVING VOOR JOU?

Wil je ook een groene werkomgeving voor jouw kantoorinterieur? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met advies en een ontwerp op maat.

Planten in de entree, ontvangstruimte van het appartementencomplex in Leiden.

LEES ONZE ANDERE BLOGS

Bekijk hieronder onze top 3 van meest recente nieuwsberichten.

Maak werk van een duurzame en circulaire kantoorinrichting

MAAK WERK VAN EEN DUURZAME EN CIRCULAIRE KANTOORINRICHTING

Tips voor een betere akoestiek in je interieur

TIPS VOOR EEN BETERE AKOESTIEK IN JE INTERIEUR

SIGNING IN KANTOORINRICHTING

HUISSTIJL EN SIGNING IN DE KANTOORINRICHTING

SAMENWERKEN?

REALISATIE VAN JOUW DROOMINTERIEUR

Wil je weten wat Joolsdesign voor jou kan betekenen? Wij maken graag kennis met jou! Je kunt zelf een afspraak inplannen of laat je gegevens achter. Wij komen binnen een werkdag bij je terug!