Piet Hein Eek: topontwerper van afval

Zoals al vele jaren was ook dit jaar het pand van Piet Hein Eek weer toegankelijk voor het publiek tijdens de Dutch Design Week. Deze oude Philipspanden zijn de perfectie locatie voor het tentoonstellen van de afvalmeubels van Piet Hein Eek. In dit prachtige grote pand op Strijp zijn alle meubels uit zijn collecties te zien en kun je een blik werpen op zijn werkplaats. Ook heeft hij een eigen restaurant en een shop op deze locatie, waar niet alleen werk van hem wordt verkocht maar ook van andere designers. Je kunt je dus wel even vermaken op deze locatie. 

Piet Hein Eek sloophout tafel

Deze afvaltafel bestaat uit plaatmateriaal en is hoogglans wit afgelakt.

Afval meubels gemaakt van afval van Piet Hein Eek

Deze nieuwe serie is gemaakt van afval van afval. Piet Hein Eek is 10 jaar geleden begonnen met het afvalproject maar ook daar kwam nog veel afval vanaf. Daarom dit project waarbij meubels gemaakt worden van stukjes metaal van 40 x 40 mm. Dat is pas recycling!

Afval van afval behang van Piet Hein Eek

Op basis van de meubels van afval van afval, is dit nieuwe sloophouten behang ontstaan.

Buizenfauteuil van Piet Hein Eek

Dat oude buizen ook prima gebruikt kunnen worden voor meubels bewijst deze fauteuil. 

Crisiscollectie krukjes van Piet Hein Eek

Deze kleurige krukjes komen uit de criscollectie van Piet Hein Eek. 

Wil je weten wanneer een nieuw blog wordt gepubliceerd? Vind Joolsdesign dan leuk op Facebook of volg Joolsdesign op Bloglovin'.

Follow on Bloglovin

 

 

over Joolsdesign

quotesJoolsdesign maakt een interieurontwerp voor uw woning, kantoor, school, kantine of bedrijf. Elke opdracht is voor ons een uitdaging, van klein tot groot! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Jolanda de Boon