• Home
  • Interieurbeurzen

Dutch Design Week 2014

Dutch Design Week 2014

Afgelopen zaterdag bracht ik weer, zoals jaarlijks, een bezoek aan de Dutch Design Week in Eindhoven. Ik word altijd erg enthousiast van de creativiteit die door de hele stad te zien is. Jaren geleden, toen ik zelf nog vlakbij Eindhoven woonde, was deze stad nog niet zo trendy en hip als nu. Nooit gedacht dat dat zou veranderen. Maar dat is gebeurd: Eindhoven doet internationaal echt mee in de wereld van de design. Helaas had ik maar 1 dag om de verschillende designhotspots te bezoeken, dus onmogelijk om alles te zien.

Naast het Klokgebouw en andere hotspots op Strijp ben ik dit jaar voor het eerst naar de Schellensfabriek geweest. Deze oude textielfabriek in het centrum van Eindhoven is sinds 2009 buiten bedrijf. Hier presenteerden meer dan 70 ontwerpers hun werk, vooral de kleinere merken en minder bekende ontwerpers. Leuk om op deze prachtige locatie nieuwe dingen te ontdekken. Hieronder een selectie van deze dag in willekeurige volgorde.

In de Schellensfabriek heeft Studio Sander Mulder zijn werkplaats. Hier was een indrukwekkend en gevarieerd overzicht te zien van zijn werk, van eerste concept en prototypes tot het uiteindelijke product. 

Dutch Design Week 2014 Sander Mulder

Lees meer

Interieurbeurs Woonindustrie

Interieurbeurs Woonindustrie

Het beurzenseizoen is weer begonnen. Vorige week was voor mij de aftrap bij het voormalige Home Trade Center in Nieuwegein. Het Home Trade Center heeft de afgelopen tijd een transformatie ondergaan voor wat betreft uiterlijk, invulling en naam. Met als nieuwe naam De Woonindustrie willen ze naast de business-to-business activiteiten, ook meer consumenten ontmoeten. Als mooie aanvulling op de huidige exposanten heeft De Woonindustrie een aantal gerenommeerde design merken weten te strikken die vanaf dit seizoen een vaste plek innemen in een deel van het centrum, zoals Pode, KFF, Vitra, Label

Iedere maandag is het centrum open om interieurinspiratie op te doen of in te kopen. Daarnaast wordt er een aantal keer per jaar een interieurevenement georganiseerd waar ook consumenten welkom zijn. Het eerstvolgende interieurevenement vindt plaats op 14, 15 en 16 oktober. Dit inspiratie weekend is speciaal voor consumenten. 

Hieronder een impressie van deze interieurbeurs.

Interieurbeurs Woonindustrie By Boo meubelen

Lees meer

Dutch design in Milaan 2014

Zona Tortona ligt aan de zuidelijke rand van het centrum van Milaan. Ongeveer vijftien jaar geleden zijn ontwerpers hier neergestreken omdat de Fiera, echte beurs, te duur werd. Normaal gesproken is deze wijk niet echt een toeristenattractie als je maar een dag in Milaan bent. Inmiddels is deze wijk echter ontzettend hip geworden en daarom zeker de moeite waard om hier doorheen te lopen, ook als je buiten het beursseizoen Milaan bezoekt. Voormalige fabriekspanden en oude woonhuizen worden afgewisseld met moderne appartementen. Daarnaast is er veel groen en kent de buurt rustige brede straten. Ook Nederlandse ontwerpers hebben jaren geleden de Zona Tortona al ontdekt en presenteren hier tijdens de Salone del Mobile hun ontwerpen zoals New Duivendrecht, Studio Frederik Roijé, Dum, Marcel Wanders en Quodes

Dutch design

Lees meer

Moooi op meubelbeurs Milaan

Het is alweer een tijd geleden dat ik heb geblogd. Druk met lopende projecten, druk met nieuwe naam maar ook een beetje inspiratieloos. Afgelopen weekend heb ik gelukkig weer een hoop inspiratie opgedaan op de Salone del Mobile 2014 in Milaan. Deze grootste internationale designbeurs van de wereld is jaarlijks in april. Grote en kleine merken presenteren in het beurscomplex Fiera hun nieuwste producten en innovaties. Maar de exposities in de stad zelf hebben nog meer indruk gemaakt. In de wijken Zona Tortona en Lambrate zijn veel leegstaande panden. Deze garages, oude fabriekspanden en woonhuizen worden voor deze gelegenheid omgetoverd tot hippe design hotspots. Er is veel te zien, heel veel! Zelfs drie dagen is te kort om echt alles te zien. In dit eerste blog over Milaan wil ik beginnen met de expositie die voor mij de meeste indruk heeft achterlaten, de expositie van Moooi. De meeste ontwerpen zijn van de hand van Marcel Wanders, Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk, Bertjan Pot en Studio Job. De collectie werd tentoongesteld in een prachtig industrieel pand met indrukwekkende decors van de Florentijnse architectuurfotograaf Massimo Listri. Dit alles muzikaal bijgestaan door klassieke gitaarmuziek. 

Designbeurs Milaan_Salone del Mobile 2014_Moooi

Lees meer

Bijzondere ontwerpen Woonbeurs

Vandaag mijn laatste blog over de Woonbeurs. In mijn eerste blog heb ik vooral sfeerbeelden laten zien, in mijn tweede blog een top 5 met interieurtrends en in dit blog komen een aantal bijzondere ontwerpen aan bod. Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden.

1. Uniek ontworpen stoelen voor KIKA!


Design stoelen voor het goede doel! 101 Woonideeën heeft in samenwerking met Leen Bakker ontwerpers benaderd om een stoel te herontwerpen. Het uitgangspunt was een stoel uit de Leen Bakkercollectie, 101 spijlenstoel. De ontwerpers hebben deze stoelen belangeloos beschikbaar gesteld aan KIKA. Meer info kun je vinden op de website van 101 Woonideeën.

Lees meer

  • 1
  • 2

over Joolsdesign

quotesJoolsdesign maakt een interieurontwerp voor uw woning, kantoor, school, kantine of bedrijf. Elke opdracht is voor ons een uitdaging, van klein tot groot! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Jolanda de Boon