Design kandelaars

Ook in dit blog wil ik toch nog even in de kerstsfeer blijven. En dan niet over kerstbomen of kerstballen: ik wil het vooral hebben over de sfeer. En wat is er sfeervoller dan gezellige kaars verlichting? Niet alleen in de kersttijd maar vooral in deze donkere tijd. De kortste dag moet tenslotte nog komen. Ik heb een aantal design kandelaars uitgezocht met een knipoog naar de ouderwetse kersttrappetjes. Leuk om in je huis te hebben, ook als het straks gelukkig weer wat lichter wordt. 

Kandelaar_verlichting_Rick Vos_Little Bold_Moooi

Deze kaarsenkandelaar Little Bold van Rick Vos voor Moooi uit 2005 is prachtig en bovendien wereldberoemd. De basis van deze kandelaar is hele en halve cirkels die met elkaar worden verbonden. De Little Bold is gemaakt van staal en gesneden met een laser waardoor hij strak van vorm is gebleven. Sfeerverhogende verlichting voor in iedere woning!

Kandelaar_verlichting_Ljus

Kandelaar 3-Ljus van het stoere label Storebror misstaat ook zeker niet in je interieur. Hij is naast deze rode kleur ook verkrijgbaar in de kleuren wit en naturel hout. Zelfs zonder kaarsen staat deze kandelaar prachtig!

Kandelaar_verlichting_Bonsai5_Functionals

Erg leuk is ook deze kandelaar Bonsai 5 van Roderick Vos voor Functionals. Het ontwerp weerspiegelt de interesse van de ontwerper in de Aziatische kunst en cultuur. Ik vind het vooral erg mooi.

Kandelaar_verlichting_Tango

Echt super vind ik ook deze kandelaars. Leuk ook al die verschillende kleuren! De kandelaar van Menu heeft de naam Tango gekregen en het is duidelijk waar die naam vandaan komt. Als je de kandelaars dicht bij elkaar zet lijken ze net op twee geliefden in een dansende omhelzing.

Kandelaar_verlichting_Ikea PS 2012

Ook Ikea heeft kandelaars in hun assortiment. De armen van deze kandelaar PS 2012 zijn verstelbaar zodat het uiterlijk van de lamp iedere keer kunt veranderen. Deze leuke, en daarnaast betaalbare, kandelaar is verkijgbaar in de kleuren blauw en wit. 

Kandelaar_verlichting_KiBiSi

Dit robuuste en no-nonsens model Weight here is ontworpen door KiBiSi en heeft flink wat historische verwijzingen. Heel anders dan de meeste kandelaars maar daarom niet minder prachtig! Het ontwerp verwijst naar de oude kamerkandelaars. De gietijzeren onderdelen geven het een ambachtelijk tintje, terwijl het gebruik van steen een moderne look and feel geeft. Leuke bijkomstigheid van deze kandelaar: hij kan ook buiten neergezet worden.

Kandelaar_verlichting_Peter van de Water

Wat mooi zijn deze kandelaars Bottle Wijn van ontwerper Peter van de Water! Vooral met de zwarte kaarsen erin erg chique! De kandelaar is gebaseerd op de bekende lege fles als kaarskandelaar. Wie heeft die vroeger niet gehad? De Bottle is vorm gegeven als een outline en is gemaakt van 4 mm dik staal.  

Kandelaar_verlichting_Walk of Flame_Frederik Roijé

Als laatste de imposante kandelaar Walk of Flame van ontwerper Frederik Roijé. Deze kandelaar is een echte eyecatcher in je woonkamer door zijn afmeting van 84 cm hoog. Bovendien lijken de poten net net lopende vlammen. Zeer sfeerverhogende verlichting!

Ben je geïnspireerd geraakt door deze kandelaars en ben je voor je eigen woning ook op zoek naar verlichting? Misschien kan ik iets voor je betekenen? Een kennismakingsgesprek is gratis! Bel of mail me!


Wil je weten wanneer een nieuw blog wordt gepubliceerd? Vind Joolsdesign dan leuk op Facebook of volg Joolsdesign op Bloglovin'.

 

over Joolsdesign

quotesJoolsdesign maakt een interieurontwerp voor uw woning, kantoor, school, kantine of bedrijf. Elke opdracht is voor ons een uitdaging, van klein tot groot! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Jolanda de Boon