Interieur architect - ontwerp school

INTERIEUR ARCHITECT SCHOOL

Interieur architect Jolanda de Boon heeft opdracht gekregen om ontwerp te maken voor de renovatie van basisschool De Stek in Houten. Deze school bestaat 15 jaar en is enorm gegroeid in de loop der jaren. De ontvangstruimte bestaat uit een centrale hal met een podium en daaromheen klaslokalen. Het podium wordt veel gebruikt voor optredens. Maar de kinderen gebruiken deze ruimte ook om te werken. De hal is de eerste ruimte die ouders zien bij binnenkomst en zou dus het visitekaartje moeten zijn van de school. Maar door de snelle groei zijn er de afgelopen jaren ad hoc aanpassingen gedaan om meer ruimte te creëren. Daardoor mist er nu eenheid. Bovendien is de inrichting gedateerd en verouderd. De opdracht voor de architect was om een interieurontwerp te maken passend bij deze tijd, met een frissere uitstraling en rekening houdend met het beperkte budget. 

ONTWERP SCHOOL RESULTAAT

Interieur architect Jolanda de Boon heeft een fris en eigentijds ontwerp gemaakt. In het interieurontwerp is het podium het pronkstuk geworden van de ruimte. Het podium heeft een grote trap gekregen in de punt, waardoor het podium nu aan alle kanten te betreden is. De blik wordt daarnaast onmiddellijk gericht naar de grote fotowand. Leuk om te melden dat de foto is gemaakt in Houten en de kinderen van de foto ook daadwerkelijk op deze school zitten. De taartpunt wordt benadrukt doordat in het achterste deel het marmoleum is vervangen in een frissere kleur. De toch wat gedateerde bestaande marmoleumvloer valt hierdoor minder op. Om de klaslokalen ook wat meer te betrekken bij het podium, zijn deze ook geschilderd in een kleur. Verder zijn er aanpassingen gedaan aan het plafond en is de verlichting vervangen. Het resultaat is dat de interieur architect ervoor gezorgd heeft dat het een fijne en representatieve ontvangstruimte is geworden en een prettige plek voor kinderen om te spelen en te werken.

We hebben in dit project prettig samengewerkt met Switchs Projectmanagement en Miriam van Leeuwen Fotografie.

INTERIEUR ARCHITECT VOOR UW SCHOOL / ONDERWIJSINSTELLING?

Wilt u naar aanleiding van deze referentie weten wat Joolsdesign voor uw school / onderwijsinstelling kan betekenen? Neem dan contact op voor het maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

over Joolsdesign

quotesFlexibele houding, korte lijnen, snel schakelen! Dat is het succes van Joolsdesign!

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Akkoord