Skip to main content

INTERIEURADVIES VERBOUWING

Interieuradvies. Voor de verbouwing van een jaren 30 woning in de wijk Lombok in Utrecht, kreeg Joolsdesign de vraag om mee te denken met de indeling van de begane grond, zodat deze optimaler gebruikt zou kunnen gaan worden. De woonkamer was langwerpig en smal van vorm. De vorige bewoners hadden tijdens een eerdere verbouwing een nieuwe keuken geplaatst in het midden van de kamer. Tussen de openslaande deuren en de keuken is toen 2,5 meter vrijgehouden. Deze ruimte werd door de huidige bewoners vooral gebruikt om rommel neer te zetten, aangezien ze ook een gebrek aan opbergruimte hadden.

ONTWERP RESULTAAT

Aan de hand van een 3D visualisatie hebben wij laten zien dat de langwerpige ruimte heel goed doorbroken kan worden door middel van het plaatsen van en suite deuren. Het gevolg hiervan was dat er nu ook twee ruimtes ontstonden, de woonkamer en de woonkeuken. Deze twee ruimtes konden ook al meteen makkelijker en intiemer worden ingericht met meubels. Daarnaast is van de ruimte achter het keukenblok een bergruimte gemaakt. Deze ruimte is vanaf het terras toegankelijk. In de muur van de dichte wand is een ingebouwde boekenkast gemaakt. Ondanks dat het aantal vierkante meters binnen minder is geworden is, door dit interieuradvies, de woonkamer praktischer in te delen en lijkt ook groter en ruimtelijker.

INTERIEURADVIES VOOR UW VERBOUWING?

Wilt u naar aanleiding van deze referentie weten wat Joolsdesign voor u kan betekenen? Neem dan contact op voor het maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek.